Steak z tuňáka s melounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak z tuňáka s melounem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50592 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na rybu | |
---|---|
100 g | Bageta |
40 g | Bazalka |
80 g | Olej olivový |
100 g | Pancetta |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Tuňák obecný |
Na omáčku | |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar z humrů |
Na chřest | |
150 g | Chřest zelený |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
Na rajčata | |
40 g | Bazalka |
300 g | Meloun vodní |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 14g |
Draslík | 936,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Sůl, Tuňák obecný, Kopr čerstvý, Sůl, Citronová šťáva, Bazalka, Meloun vodní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z humrů, Chřest zelený, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak z tuňáka s melounem postup přípravy receptu:
1 | Porce tuňáka osolíme, bagetu nakrájíme na plátky, kopr nasekáme najemno. Chřest očistíme a nakrájíme na tenčí plátky. Rajčátka rozpůlíme, meloun vykrojíme ze slupky a nakrájíme na tenké kousky. |
2 | Na porce tuňáka položíme lístek bazalky, plátek bagety a zabalíme do plátku slaniny. |
3 | Omáčku připravíme z vývaru z korýšů. Vývar v kastrole zredukujeme na třetinu, zmírníme plamen a postupně do vývaru zamícháme máslo za stálého míchání. Na závěr vmícháme kopr, osolíme a opepříme. |
4 | Chřest osmažíme na másle a zakapeme citronovou šťávou. Rajčátka s melounem orestujeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou. |
5 | Naposledy na oleji z obou stran osmažíme tuňáka, z každé strany 2 minuty. |