Těstoviny s opěnkami a klouzky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s opěnkami a klouzky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50593 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Opěnka měnlivá |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kg | Rajčata |
5 ks | Šalvěj čerstvá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Rigatoni |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 30,8mg |
Draslík | 597,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 74,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř bílý, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Opěnka měnlivá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s opěnkami a klouzky postup přípravy receptu:
1 | Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rajčata ponoříme do horké vody a necháme je spařit. Odstraníme slupky i jadérka a nakrájíme na kostičky. |
2 | Cibuli zbavíme slupky a nadrobno nakrájíme. Na pánvi předehřejeme zhruba polovinu másla a osmažíme cibuli do zesklovatění. K cibuli přidáme houby a celou směs necháme 3 minuty dusit. Šalvěj opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a najemno nakrájíme. Rajčata smícháme společně se šalvějí a přidáme k houbám. |
3 | Rigatoni mezitím uvaříme a odložíme je okapat. Pokapeme je zbytkem másla, zalijeme omáčkou a posypeme parmezánem. |
4 | Podáváme ihned. |