Recept

Těstoviny s opěnkami a klouzky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50593
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Opěnka měnlivá
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kg Rajčata
5 ks Šalvěj čerstvá
0,5 kávová lžička Sůl
75 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Rigatoni
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
17% Sacharidy 60 g
27% Tuky 20 g
23% Sodík 455 mg
34% Bílkoviny 19 g

Těstoviny s opěnkami a klouzky postup přípravy receptu:

1

Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rajčata ponoříme do horké vody a necháme je spařit. Odstraníme slupky i jadérka a nakrájíme na kostičky.

2

Cibuli zbavíme slupky a nadrobno nakrájíme. Na pánvi předehřejeme zhruba polovinu másla a osmažíme cibuli do zesklovatění. K cibuli přidáme houby a celou směs necháme 3 minuty dusit. Šalvěj opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a najemno nakrájíme. Rajčata smícháme společně se šalvějí a přidáme k houbám.

3

Rigatoni mezitím uvaříme a odložíme je okapat. Pokapeme je zbytkem másla, zalijeme omáčkou a posypeme parmezánem.

4

Podáváme ihned.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept