Jednoduchý recept

Polenta s křemenáči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50595

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka
1 ks Cibule
400 g Křemenáče
300 g Mouka kukuřičná
80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
75 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 326kJ
19% Sacharidy 69 g
34% Tuky 26 g
21% Sodík 418 mg
21% Bílkoviny 12 g

Polenta s křemenáči postup přípravy receptu:

1

Čerstvé houby pečlivě očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenčí plátečky.

2

Cibuli společně s česnekem zbavíme slupky a najemno nakrájíme. V hnrci necháme rozpálit trochu oleje, přidáme polovinu másla. Do hrnce vložíme cibuli a česnek a necháme je společně dusit. Poté vložíme do hrnce houby a 10 minut smažíme.

3

Necháme vařit 1,5l vody. Když následně vodu přivedeme k bodu varu, osolíme a za stálého míchání přidáváme kukuřičnou mouku. Kukuřičnou kaši vaříme za stálého míchání asi 30 minut, dokud se polenta nezačne uvolňovat od stěn hrnce.

4

Do polenty vmícháme zbytek másla a zhruba ½ nastrouhaného parmezánu. Polentu rozmístíme do plochých misek, polijeme trochou houbové omáčky a vše posypeme zbytkem parmezánu.

5

Bazalku omyjeme a necháme okapat. Lístky podélně nakrájíme, ozdobíme jimi misky a můžeme podávat.

Poznámka

Do receptu můžeme přidat i sušené křemenáče, asi 25g, které před smícháním s čerstvými houbami necháme na 1 hodinu ve vodě, kterou následně slijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept