Hlívy po myslivecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlívy po myslivecku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50598 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
0,5 kg | Hlíva ústřičná |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 831,0mg |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 1,6mg |
Vláknina | 566,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlívy po myslivecku postup přípravy receptu:
1 | Hlívy pečlivě očistíme a odstraníme nohy. Klobouky osmažíme na oleji 10 minut ze všech stran. |
2 | Zahradní bylinky osušíme a najemno nakrájíme. Zamícháme společně s měkkým máslem a umístíme do lednice dokud opět neztuhne. |
3 | Když jsou houby osmažené, osolíme, opepříme, dáme je na talíř a podáváme s trochou bylinkového másla. |
Poznámka
1