Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 50599
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
350 g Játra vepřová
1 kávová lžička Kmín drcený
1,5 polévková lžíce Majoránka
5 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
1,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 polévková lžíce Sůl
0,5 ks Vepřová hlava
4 dl Vepřová krev
300 g Vepřová kůže
1 ks Vepřové srdce
1 ks Vepřový jazyk
1 kg Vepřový lalok
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,583 kcal
Kilojoule 6 622kJ
1% Sacharidy 5 g
182% Tuky 136 g
75% Sodík 1 g
145% Bílkoviny 82 g

Tlačenka z Pošumaví postup přípravy receptu:

1

Po zabijačce dobře očistíme a omyjeme polovinu hlavy i s uchem a rypáčkem, nožičku, tučné maso z krku (lalok), kůže, jazyk, srdce a kousek jater. Vše pokrájíme na menší kusy, dáme do velkého hrnce s 4 l vody. Přidáme bobkový list, celou očištěnou cibuli, celý pepř, nové koření a vaříme doměkka přibližně 90 minut. Jenom játra vyjmeme po 20-25 minutách vaření a přidáme do vody sůl.

2

Měkké maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Játra, srdce a oloupaný jazyk nakrájíme na tenké nudličky. Vše vložíme do mísy, přidáme krev, sůl, majoránku, pepř, drcený kmín a směs promícháme s masovým vývarem (asi 4 dl).

3

Směs nalijeme do umělého střeva na tlačenku, konec dobře uzavřeme, tlačenku dáme mezi 2 prkénka a necháme na chladnějším místě zatuhnout.

4

Vychladlou tlačenku nakrájenou na plátky podáváme až na druhý den.

Poznámka

Při zabijačce můžeme místo umělého střeva použít (jako za starých časů) dobře vyčištěný a vypraný prasečí žaludek, který naplníme tlačenkovou směsí, zašijeme a necháme v chladu zatuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept