Jednoduchý recept

Penne s rajčatovou smetanovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5060
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 plátek Anglická slanina
2 polévková lžíce Bazalka
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
315 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Penne
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 662kJ
18% Sacharidy 65 g
12% Tuky 9 g
15% Sodík 298 mg
23% Bílkoviny 13 g

Penne s rajčatovou smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme a dužinu bez semínek nakrájíme najemno.

2

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

3

Mezitím ze slaniny odstraníme kůži, nakrájíme na kousky a spolu s jarní cibulkou ji asi 5min orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájenou bazalku, smetanu, ochutíme solí, pepřem a omáčku asi 5min zvolna provaříme. Poté vložíme rajčata a krátce prohřejeme.

4

Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept