Penne s rajčatovou smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s rajčatovou smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5060 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 plátek | Anglická slanina |
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
315 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Penne |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 21,2mg |
Draslík | 145,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 521,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Cibulka jarní, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s rajčatovou smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme a dužinu bez semínek nakrájíme najemno. |
2 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. |
3 | Mezitím ze slaniny odstraníme kůži, nakrájíme na kousky a spolu s jarní cibulkou ji asi 5min orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájenou bazalku, smetanu, ochutíme solí, pepřem a omáčku asi 5min zvolna provaříme. Poté vložíme rajčata a krátce prohřejeme. |
4 | Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. |