Dušená kapusta se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kapusta se žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50600 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
12 ks | Kapusta hlávková |
6 polévková lžíce | Omáčka sójová |
200 g | Pšeničné klíčky |
5 ks | Rajčata |
6 polévková lžíce | Rajčata Cherry |
200 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar zeleninový |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 379g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 14g |
Vláknina | 141g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 9,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4g |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kapusta hlávková, Pšeničné klíčky, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Rajčata Cherry, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená kapusta se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Listy z kapusty si očistíme a opláchneme. Potom je ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit. Následně je vyjmeme a necháme oschnout. Řapíky seřízneme naplocho. |
2 | Rýži připravíme podle návodu na obalu. Hotovou rýži vyjmeme z hrnce, necháme okapat a odložíme bokem. |
3 | Houby důkladně očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibulku opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kolečka. Rajčata ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit, oloupeme a odstraníme jadérka. Klíčky omyjeme v chladné vodě a necháme je oschnout. |
4 | Houby smícháme společně s klíčky, zeleninou a rýží. Dochutíme sherry, sójovou omáčkou a přidáme špetku pepře. |
5 | Kapustové listy pokryjeme přiměřenou vrstvou hub. Poté je srolujeme do závitků a okraje přitom lehce přehneme. Závitky následně zpevníme kuchyňskou nití. |