Recept

Smažené houby v česnekovém těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50602

Ingredience

3 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
0,1 l Citronová šťáva
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek
300 g Řecký jogurt
0,5 kg Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 094kJ
12% Sacharidy 45 g
39% Tuky 29 g
10% Sodík 205 mg
29% Bílkoviny 16 g

Smažené houby v česnekovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Houby pečlivě očistíme a rozkrojíme napůl. Česnek zbavíme slupky, 1 stroužek prolisujeme do citronové šťávy a opepříme. Houby necháme v této směsi marinovat.

2

Žloutky oddělíme od bílků a žloutky smícháme s pivem. Bílky našleháme, dokud neztuhnou a přidáme 1 špetku soli. Našlehané bílky smícháme dohromady s moukou a máslem.

3

Olej na pánvi necháme řádně rozpálit. Houby poprášíme moukou, obalíme v těstíčku a osmahneme na oleji. Houby smažíme cca 3 minuty.

4

Zamícháme dohromady jogurt, zakysanou smetanu, nasekané bylinky a na závěr prolisujeme zbytek česneku. Důkladně zamícháme, osolíme a opepříme. Podáváme v omáčkovníku k osmaženým houbám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept