Pytlácké houby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pytlácké houby
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50603 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
3 ks | Cukr kostkový |
0,5 kg | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 37,7mg |
Draslík | 831,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kmín římský, Koriandr celý, Ocet vinný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pytlácké houby postup přípravy receptu:
1 | Houby pečlivě očistíme, nohy seřízneme a překrojíme napůl. Pórek opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké proužky. |
2 | Papriky a feferonky očistíme, opláchneme a zbavíme jadérek. Papriku nakrájíme podélně a feferonky nasekáme nadrobno. Rajčata ponoříme do vařící vody a necháme je spařit. Následně je zbavíme slupek a jadérek a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme. |
3 | Petrželku omyjeme, necháme oschnout a najemno nakrájíme. |
4 | Na pánvi necháme rozpálit olej a smažíme na něm rozdrcená semínka koriandru a římského kmínu, dokud nezačnou vonět. |
5 | Do pánve přidáme máslo a následně i houby, papriku a pokrájený pórek a mrkev, vše řádně zamícháme a necháme smažit cca 2 minuty. Zalijeme smetanou, smíchanou s moukou a dobře promícháme. Česnek prolisujeme a přidáme do pánve. Celou směs necháme 4 minuty povařit. |
6 | Za stálého míchání postupně přidáváme kurkumu, mleté chilli, ocet a osolíme. Následně přidáme nasekanou feferonku společně s rajčaty a necháme ještě 10 minut vařit, dokud houby nepustí všechnu vodu. Nakonec přidáme petrželku, citronovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Ihned podáváme. |