Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50603
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 ks Citrony
3 ks Cukr kostkový
0,5 kg Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr celý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 313kJ
8% Sacharidy 29 g
256% Tuky 192 g
8% Sodík 163 mg
17% Bílkoviny 10 g

Pytlácké houby postup přípravy receptu:

1

Houby pečlivě očistíme, nohy seřízneme a překrojíme napůl. Pórek opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké proužky.

2

Papriky a feferonky očistíme, opláchneme a zbavíme jadérek. Papriku nakrájíme podélně a feferonky nasekáme nadrobno. Rajčata ponoříme do vařící vody a necháme je spařit. Následně je zbavíme slupek a jadérek a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme.

3

Petrželku omyjeme, necháme oschnout a najemno nakrájíme.

4

Na pánvi necháme rozpálit olej a smažíme na něm rozdrcená semínka koriandru a římského kmínu, dokud nezačnou vonět.

5

Do pánve přidáme máslo a následně i houby, papriku a pokrájený pórek a mrkev, vše řádně zamícháme a necháme smažit cca 2 minuty. Zalijeme smetanou, smíchanou s moukou a dobře promícháme. Česnek prolisujeme a přidáme do pánve. Celou směs necháme 4 minuty povařit.

6

Za stálého míchání postupně přidáváme kurkumu, mleté chilli, ocet a osolíme. Následně přidáme nasekanou feferonku společně s rajčaty a necháme ještě 10 minut vařit, dokud houby nepustí všechnu vodu. Nakonec přidáme petrželku, citronovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept