Recept

Smažená hlíva v těstíčku se smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50605

Ingredience

600 g Hlíva ústřičná
100 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná
1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
1 dl Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sýr Niva (Rokfór)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 ml Víno bílé
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 618kJ
14% Sacharidy 49 g
30% Tuky 22 g
35% Sodík 703 mg
43% Bílkoviny 24 g

Smažená hlíva v těstíčku se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Žloutky našleháme společně s bílým vínem. Přidáme mouku a špetku soli a vše pečlivě promícháme. Těsto necháme 10 minut odpočinout.

2

Hlívu pečlivě očistíme a odkrojíme nohy. Přidáme špetku soli a pepře. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme jej do těsta.

3

Rokfór protlačíme cedníkem a společně s mlékem ho rozetřeme dohladka. Zalijeme zakysanou smetanou a dochutíme zeleným pepřem. Vše důkladně zamícháme.

4

Olej necháme rozehřát na 170°C. Hlívy ponoříme do těstíčka a smažíme je na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Následně je vyjmeme a necháme okapat. Podáváme s rokfórovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept