Lišky v omáčce z bazalek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lišky v omáčce z bazalek
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50608 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 kg | Lišky čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Oříšky piniové |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr krémový |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 71,7mg |
Draslík | 350,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Oříšky piniové, Rajčata, Sůl, Sýr krémový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lišky v omáčce z bazalek postup přípravy receptu:
1 | Lišky si očistíme, opláchneme a necháme oschnout. Rajčata ponoříme do vroucí vody, oloupeme slupky a zbavíme jadérek. Spařená rajčata nakrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem zbavíme slupek a najemno nakrájíme. Bazalku omyjeme, necháme oschnout a nakrájíme podélně na tenké nudličky. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo a olej. Následně osmahneme lišky, po chvíli přidáme česnek a cibuli a společně krátce podusíme. Mléko smícháme s vývarem a směs přilijeme na pánev. Přidáme sýr a vzniklou směs necháme 5 minut vařit. |
3 | Na jiné pánvi necháme orestovat piniová semínka. Bazalku s rajčaty přidáme do houbové směsi a vše dochutíme solí, pepřem a zalijeme citronovou šťávou. Před podáváním posypeme piniovými semínky. |