Recept

Lišky v omáčce z bazalek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50608

Ingredience

1 ks Bazalka
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 kg Lišky čerstvé
150 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
30 g Oříšky piniové
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rajčata
200 g Sýr krémový
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 726kJ
5% Sacharidy 18 g
46% Tuky 35 g
25% Sodík 495 mg
19% Bílkoviny 11 g

Lišky v omáčce z bazalek postup přípravy receptu:

1

Lišky si očistíme, opláchneme a necháme oschnout. Rajčata ponoříme do vroucí vody, oloupeme slupky a zbavíme jadérek. Spařená rajčata nakrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem zbavíme slupek a najemno nakrájíme. Bazalku omyjeme, necháme oschnout a nakrájíme podélně na tenké nudličky.

2

Na pánvi rozpálíme máslo a olej. Následně osmahneme lišky, po chvíli přidáme česnek a cibuli a společně krátce podusíme. Mléko smícháme s vývarem a směs přilijeme na pánev. Přidáme sýr a vzniklou směs necháme 5 minut vařit.

3

Na jiné pánvi necháme orestovat piniová semínka. Bazalku s rajčaty přidáme do houbové směsi a vše dochutíme solí, pepřem a zalijeme citronovou šťávou. Před podáváním posypeme piniovými semínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept