Recept

Rigatoni s tykvovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5061
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Oříšky piniové
2 ks Pórek
315 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
500 g Těstoviny Rigatoni
1 kg Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 303kJ
18% Sacharidy 66 g
23% Tuky 18 g
3% Sodík 67 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rigatoni s tykvovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dence a scedíme.

2

Mezitím oloupeme tykev, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky.

3

V kastrolu rozehřejeme máslo a při nízké teplotě pod pokličkou asi 5min podusíme pórek nakrájený na velmi tenká kolečka. Poté přidáme tykev, muškátový oříšek, zakryjeme a ještě cca 8min podusíme. Zalijeme smetanou a 3 lžícemi vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 8min za občasného míchání, dokud tykev nezměkne. Podle chuti přidáme sůl.

4

Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme praženými piniovými oříšky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept