Jednoduchý recept

Houbový salát s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50615
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1,5 kg Chřest bílý
0,5 kávová lžička Cukr krystal
5 ks Kerblík
2 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř bílý
150 g Smrže čerstvé
1 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 95 kcal
Kilojoule 399kJ
5% Sacharidy 18 g
1% Tuky 1 g
26% Sodík 511 mg
17% Bílkoviny 10 g

Houbový salát s chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest opláchneme pod tekoucí vodou, oloupeme jej a nakrájíme na stejně velké kousky. Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 3/4l vody. Osolíme, přidáme špetku cukru a nakrájený chřest. Necháme vařit asi 12 minut.

2

Z hrnce odlijeme trochu vody a smícháme ji s octem, špetkou bílého pepře, špetkou soli a trochou cukru. Marinádou zalijeme chřest a dáme do lednice na 45 minut marinovat.

3

Smrže očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky. Potom je ohřejeme na cca 3 lžících vody, která zbyla. Přidáme špetku soli a pepře.

4

Chřest rozmístíme do talířů a přelijeme jej marinádou. Přidáme ještě vrstvu smržů a ozdobíme několika lístky kerblíku. Můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept