Salát s houbami s majonézovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s houbami s majonézovou zálivkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50616 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
30 ml | Citronová šťáva |
300 g | Houby čerstvé |
4 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 379,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Majonéza, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s houbami s majonézovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky a pokapeme 1/2 citronu. Na pánvi necháme rozpálit olej a houby na něm osmažíme z obou stran. Po 5 minutách vyjmeme a odložíme bokem. |
2 | Žloutek smícháme společně se solí, pepřem a zbytkem citronové šťávy, následně žloutek našleháme mixérem. Česnek zbavíme slupky, slisujeme a zamícháme se vzniklou pěnou. Důkladně promícháme a zalijeme 100 ml olivového oleje. Majonézu osolíme, opepříme a zalijeme kapkou octa. |
3 | Petrželku omyjeme, necháme oschnout, nadrobno nasekáme a smícháme s majonézou. Houby přelijeme nejdříve majonézou, poté žloutkovou pěnou. Můžeme podávat. |