Vepřové teriyaki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové teriyaki
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50617 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
40 ml | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Omáčka Teriyaki |
1 ks | Paprika červená |
800 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 98,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 548,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka Teriyaki, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové teriyaki postup přípravy receptu:
1 | Maso rozkrájíme na plátky a důkladně pomažeme marinádou teriyaki. Přidáme k masu na plátky pokrájenou zeleninu, kolečka cibule, dáme do ledničky a necháme dvě hodiny marinovat. |
2 | Gril rozehřejeme na vysokou teplotu a rošt potřeme olejem, aby se maso nepřichytávalo. Steaky grilujeme 8 minut z každé strany, dokud nejsou propečené, avšak stále šťavnaté. Poslední dvě minuty grilujeme i zeleninu, kterou podáváme spolu s masem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.