Jednoduchý recept

Farfalle s žampionovou omáčkou a bylinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5062

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sherry brandy
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián sušený
500 g Těstoviny Farfalle
5 l Voda pitná
60 ml Vývar drůbeží
90 g Zakysaná smetana
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 899kJ
27% Sacharidy 98 g
27% Tuky 21 g
26% Sodík 511 mg
43% Bílkoviny 24 g

Farfalle s žampionovou omáčkou a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím na rozpáleném másle krátce orestujeme na tenké plátky nakrájený česnek. Přidáme žampiony nakrájené na plátky, necháme vsáknout máslo a přilijeme sherry, kuřecí vývar a zakysanou smetanu. Promícháme, přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku asi 4min provaříme.

3

Poté ji vlijeme do hrnce na těstoviny, přidáme nakrájené bylinky, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept