Špíz z plodů moře a chilli papričkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz z plodů moře a chilli papričkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 50620 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Česnek |
6 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Limetka |
400 g | Losos obecný |
400 g | Mořský ďas |
20 ml | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 103,3mg |
Draslík | 823,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Limetka, Losos obecný, Mořský ďas, Ocet vinný, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl - bramborový škrob, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz z plodů moře a chilli papričkami postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme 4 jemně pokrájené chilli papričky, 2 jemně nakrájené česneky, najemno nakrájený tymián a petrželku, nastrouhanou kůru z limetky, sůl, pepř a olej a dobře promícháme. Do směsi pak přidáme na kostky nakrájeného mořského ďasa, lososa a krevety a opět promícháme. Poté maso a krevety napícháme na jehly a na grilu opečeme 5 minut. Mezitím si do menšího hrnce prolisujeme česnek, přidáme najemno nakrájené zbylé chilli papričky, cukr, ocet a vodu a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a 4 minuty povaříme. Nakonec přilijeme škrob smíchaný s 1 lžíci vody. Na talíř pak servírujeme špíz s chilli omáčkou a šťávou z limety. |