Rajčatová polévka po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka po indicku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50623 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krystal |
1 polévková lžíce | Kardamom černý |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kg | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 5,6mg |
Draslík | 250,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 694,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krystal, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kardamom černý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka po indicku postup přípravy receptu:
1 | Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata umístíme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme solí, cukrem, pepřem a kardamomem a nakrájenou cibulí. Necháme vařit cca 20 minut. |
2 | Polévku odložíme bokem a počkáme, než vychladne. Poté ji rozmixujeme a přecedíme. |
3 | Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na jíšku. Jíšku následně vložíme do polévky, aby zhoustla. Přidáme špetku soli a vaříme cca 5 minut. Ihned podáváme. |