Recept

Indická vepřová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50624

Ingredience

2 ks Bobkový list
5 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
2 ks Citrony
5 ks Hřebíček
4 ks Kardamom
2 ks Kardamom černý
1 polévková lžíce Kmín celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Skořice celá
0,5 kávová lžička Sůl
10 ks Vepřové nožičky
0,5 l Voda pitná
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

140% Kalorie 2,753 kcal
Kilojoule 11 519kJ
7% Sacharidy 25 g
213% Tuky 159 g
86% Sodík 2 g
521% Bílkoviny 293 g

Indická vepřová polévka postup přípravy receptu:

1

Vepřové nožičky opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme je nečistot. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně tak nakrájíme i zázvor. Nakrájenou cibuli a zázvor následně semeleme s černým a zeleným kardamomem, hřebíčkem, skořicí, bobkovým listem, červenou papričkou, kmínem, muškátovým oříškem, trochou pepře a špetkou soli.

2

Do hrnce napustíme vodu a vše v něm necháme vařit cca 30 minut. Polévku následně scedíme a necháme ji vychladnout. Vývar opět přivedeme do bodu varu a ochutíme muškátovým květem. Polévku servírujeme horkou, můžeme ozdobit kolečkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept