Indická vepřová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická vepřová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50624 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
5 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
5 ks | Hřebíček |
4 ks | Kardamom |
2 ks | Kardamom černý |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Skořice celá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
10 ks | Vepřové nožičky |
0,5 l | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli paprička, Cibule, Citrony, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Muškátový oříšek, Skořice celá, Sůl, Vepřové nožičky, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kardamom černý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indická vepřová polévka postup přípravy receptu:
1 | Vepřové nožičky opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme je nečistot. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně tak nakrájíme i zázvor. Nakrájenou cibuli a zázvor následně semeleme s černým a zeleným kardamomem, hřebíčkem, skořicí, bobkovým listem, červenou papričkou, kmínem, muškátovým oříškem, trochou pepře a špetkou soli. |
2 | Do hrnce napustíme vodu a vše v něm necháme vařit cca 30 minut. Polévku následně scedíme a necháme ji vychladnout. Vývar opět přivedeme do bodu varu a ochutíme muškátovým květem. Polévku servírujeme horkou, můžeme ozdobit kolečkem citronu. |