Recept

Indická jehněčí polévka

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50625

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
0,3 kg Jehněčí maso mleté
1 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pasta zázvorová
1 kávová lžička Pasta česneková
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí
0,3 l Voda pitná
1 l Vývar jehněčí
2 kávová lžička Garam masala
120 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 349kJ
16% Sacharidy 59 g
30% Tuky 23 g
15% Sodík 295 mg
53% Bílkoviny 30 g

Indická jehněčí polévka postup přípravy receptu:

1

Jehněčí zbavíme nečistot. Cibuli, zelené chilli a lístky koriandru nakrájíme. Jehněčí důkladně smícháme s pastou z česneku a zázvoru, nakrájenou cibulí, chilli papričkami, lístky koriandru, masalou, mletým koriandrem a špetkou soli. Směs odložíme na hodinu bokem, aby se chutě smísily.

2

V míse uhněteme těsto z mouky, 1/2 lžičky soli, vajec a vody a necháme jej 2 hodiny bokem vykynout. Následně z něj pomocí válečku vyválíme placku, kterou pokrájíme na rovnoměrné čtverečky. Na čtverečky umístíme mleté maso a těsto zabalíme tak, aby nám vznikly malé plněné knedlíčky. Okraje pak potřeme bílkem.

3

Vývar uvedeme k varu, vložíme do něj knedlíčky a 20 minut vaříme. Zalijeme smetanou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept