Indická jehněčí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická jehněčí polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50625 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
0,3 kg | Jehněčí maso mleté |
0,5 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pasta česneková |
1 kávová lžička | Pasta zázvorová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Voda pitná |
1 l | Vývar jehněčí |
2 kávová lžička | Garam masala |
120 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 157,1mg |
Draslík | 492,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Jehněčí maso mleté, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pasta zázvorová, Vývar jehněčí, Garam masala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indická jehněčí polévka postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí zbavíme nečistot. Cibuli, zelené chilli a lístky koriandru nakrájíme. Jehněčí důkladně smícháme s pastou z česneku a zázvoru, nakrájenou cibulí, chilli papričkami, lístky koriandru, masalou, mletým koriandrem a špetkou soli. Směs odložíme na hodinu bokem, aby se chutě smísily. |
2 | V míse uhněteme těsto z mouky, 1/2 lžičky soli, vajec a vody a necháme jej 2 hodiny bokem vykynout. Následně z něj pomocí válečku vyválíme placku, kterou pokrájíme na rovnoměrné čtverečky. Na čtverečky umístíme mleté maso a těsto zabalíme tak, aby nám vznikly malé plněné knedlíčky. Okraje pak potřeme bílkem. |
3 | Vývar uvedeme k varu, vložíme do něj knedlíčky a 20 minut vaříme. Zalijeme smetanou a podáváme. |