Indický ovocný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indický ovocný salát
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50629 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
0,3 ks | Ananas |
3 ks | Banány |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Hroznové víno |
2 ks | Hrušky |
10 g | Koriandr celý |
100 ml | Pomerančová šťáva |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 860,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Banány, Citronová šťáva, Hroznové víno, Hrušky, Koriandr celý, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Indický ovocný salát postup přípravy receptu:
1 | Hrozny opláchneme pod tekoucí vodou a podélně rozpůlíme. Zbylé ovoce zbavíme slupek, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Lístky koriandru taktéž opláchneme a nakrájíme. V misce smícháme ovoce s vínem. |
2 | Pokapeme šťávou z citronu a pomeranče, přidáme špetku soli a opět promícháme. Ozdobíme koriandrem, dáme vychladit do lednice a můžeme podávat. |