Fusilli se zelenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli se zelenou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5063 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 ks | Mangold |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Fusilli |
60 ml | Víno bílé |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 53,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 30,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Kapary sterilované, Mangold, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.Vrátíme zpět do hrnce. |
2 | Mezitím nastrouháme cukety a cibuli nakrájíme najemno. Z mangoldu odřežeme řapíky a asi 6listů natrháme na kousky. Rozehřejeme olivový olej a máslo a cibuli s cuketami na mírném ohni orestujeme. Přidáme kapary, zalijeme vínem, ochutíme solí a pepřem a za stálého míchání krátce asi 2min podusíme. Poté přidáme mangold a dusíme ještě cca 2min, až změkne. |
3 | Zelenou omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |