Jihočeská pivní pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeská pivní pomazánka
Jihočeská pivní pomazánka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50632 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
Domácí pivní sýr [50579] | |
---|---|
2 g | Kmín celý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
5 g | Sůl |
200 g | Tvaroh tvrdý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 47,7mg |
Vláknina | 994,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeská pivní pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. |
2 | V míse utřeme do pěny měkké máslo se sardelovou pastou. Pak přidáme hořčici, papriku a pivní sýr, který vidličkou rozmačkáme. Přimícháme nakrájenou cibuli, pomazánku dochutíme pepřem a solí a důkladně promícháme. |
3 |
|
4 | Domácí pivní sýr [50579]: |
5 | Tvaroh nastrouháme, osolíme, promícháme s kmínem a nejlépe v keramické uzavíratelné míse ho pokropíme pivem a důkladně upěchujeme. Mísu přikryjeme čistou utěrkou, přiklopíme víkem a tvaroh necháme alespoň 5 dní uležet na teplém místě. V průběhu zrání sýr občas pokropíme pivem. |