Pivní pomazánka z tvrdého sýra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní pomazánka z tvrdého sýra
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50633 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
25 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 213,1mg |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní pomazánka z tvrdého sýra postup přípravy receptu:
1 | Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Vajíčko v hrnku rozšleháme s polovinou piva, v druhé polovině piva rozmícháme Solamyl. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hořčici, nastrouhaný sýr a rozšlehaná vajíčka, směs za stálého míchání zahustíme rozpuštěným Solamylem a mícháme ji, až zhoustne. Pomazánku podle chuti osolíme a ještě teplou ji mažeme na plátky veky. |