Jednoduchý recept

Jablonecké pivní tousty se žampionovou směsí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 50636
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

25 g Máslo čerstvé
1 hrst Petržel kudrnka
0,3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,3 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
50 g Šunkový salám
50 g Sýr Niva (Rokfór)
8 plátek Veka
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 198 kcal
Kilojoule 830kJ
4% Sacharidy 16 g
11% Tuky 8 g
12% Sodík 233 mg
13% Bílkoviny 8 g

Jablonecké pivní tousty se žampionovou směsí postup přípravy receptu:

1

Veku nakrájíme na plátky, z jedné strany je namažeme máslem, rozložíme na plech s pečicím papírem a prudce upečeme v předehřáté troubě.

2

Žampiony omyjeme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, orestujeme na něm plátky žampionů, podlijeme je pivem a dusíme, až změknou. Pak k nim vmícháme smetanu a směs dochutíme solí.

3

Na opečené plátky veky dáme kolečka salámu, na ně žampionovou směs, vše posypeme nastrouhaným sýrem a v troubě krátce zapečeme.

4

Tousty podáváme teplé, posypané jemně nakrájenou petrželkou.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou důkladně propláchneme studenou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept