Pečená směs vepřových vnitřností - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená směs vepřových vnitřností
Pečená směs vepřových vnitřností
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 185 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50637 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
10 ks | Žemle tuková |
Vařené maso | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
8 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vepřová slezina |
1 ks | Vepřové koleno |
0,5 ks | Vepřové plíce |
0,5 ks | Vepřové srdce |
3 l | Voda pitná |
10 ks | Žemle tuková |
Osmažené | |
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
K dochucení směsi | |
1 polévková lžíce | Majoránka |
3 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 372,3mg |
Draslík | 527,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Sádlo škvařené, Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vepřová slezina, Vepřové plíce, Vepřové srdce, Voda pitná, Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Majoránka, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Žemle tuková, Vepřové koleno, Žemle tuková, Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená směs vepřových vnitřností postup přípravy receptu:
1 | Při zabíjačce omyjeme polovinu vepřového srdce, polovinu plic, slezinu a vepřové koleno. Všechno vložíme do hrnce s 2,5-3 litry vody a vaříme s celou cibulí, solí, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem doměkka přibližně 90-100 minut. |
2 | Přibližně 30 minut před dovařením masa nakrájíme na kostky 10 žemlí (housek), dáme je do velké mísy a zalijeme je vroucí polévkou, aby dostatečně nabobtnaly. Omytá játra nožem naškrábeme a odložíme do druhé misky. Očištěné 2 cibule s česnekem drobně pokrájíme a usmažíme dorůžova na rozpáleném sádle s máslem. |
3 | Uvařené maso obereme od kostí a s vnitřnostmi je pokrájíme na malé kousky. Z namočených žemlí vymačkáme přebytečný vývar, přidáme k nim maso, cibuli s česnekem, majoránku, pepř, mleté nové koření, muškátový oříšek a sůl podle chuti. Dobře směs promícháme a vložíme do pekáče, který jsme vytřeli sádlem (2 lžíce) a zakryjeme poklicí. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 90 minut do zlatohněda. |
Poznámka
Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem, kysaným zelím nebo kvašenými okurkami.