Recept

Pečená směs vepřových vnitřností

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 215 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 185 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 50637
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Játra vepřová
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
10 ks Žemle tuková
Vařené maso
2 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
3 ks Cibule
8 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
1,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vepřová slezina
1 ks Vepřové koleno
0,5 ks Vepřové plíce
0,5 ks Vepřové srdce
3 l Voda pitná
10 ks Žemle tuková
Osmažené
5 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
K dochucení směsi
1 polévková lžíce Majoránka
3 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 335kJ
19% Sacharidy 68 g
48% Tuky 36 g
26% Sodík 527 mg
87% Bílkoviny 49 g

Pečená směs vepřových vnitřností postup přípravy receptu:

1

Při zabíjačce omyjeme polovinu vepřového srdce, polovinu plic, slezinu a vepřové koleno. Všechno vložíme do hrnce s 2,5-3 litry vody a vaříme s celou cibulí, solí, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem doměkka přibližně 90-100 minut.

2

Přibližně 30 minut před dovařením masa nakrájíme na kostky 10 žemlí (housek), dáme je do velké mísy a zalijeme je vroucí polévkou, aby dostatečně nabobtnaly. Omytá játra nožem naškrábeme a odložíme do druhé misky. Očištěné 2 cibule s česnekem drobně pokrájíme a usmažíme dorůžova na rozpáleném sádle s máslem.

3

Uvařené maso obereme od kostí a s vnitřnostmi je pokrájíme na malé kousky. Z namočených žemlí vymačkáme přebytečný vývar, přidáme k nim maso, cibuli s česnekem, majoránku, pepř, mleté nové koření, muškátový oříšek a sůl podle chuti. Dobře směs promícháme a vložíme do pekáče, který jsme vytřeli sádlem (2 lžíce) a zakryjeme poklicí.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 90 minut do zlatohněda.

Poznámka

Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem, kysaným zelím nebo kvašenými okurkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept