Jednoduchý recept

Pivní jihomoravský špíz

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50638

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Salám měkký
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
20 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 895kJ
1% Sacharidy 2 g
22% Tuky 16 g
20% Sodík 395 mg
26% Bílkoviny 15 g

Pivní jihomoravský špíz postup přípravy receptu:

1

Tvrdý sýr a salám nakrájíme na větší kostičky. Žampiony očistíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme je na poloviny.

2

V misce rozšleháme vajíčka s pivem a hladkou mouku, těstíčko dochutíme pepřem a solí. Připravené kousky sýra a salámu a půlky žampionů v něm obalujeme a postupně střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle.

3

Špízy pečeme ve větší pánvi na rozpáleném oleji, v průběhu pečení je obracíme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept