Klobásy dušené v černém pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásy dušené v černém pivu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50645 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
4 ks | Klobása uzená |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
0,4 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 2,9mg |
Draslík | 75,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobásy dušené v černém pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo a ze všech stran na něm opečeme klobásy. Pak přisypeme cibuli, necháme ji zesklovatět, zaprášíme moukou a krátce ji osmažíme. Do pánve přilijeme pivo, podle chuti přidáme pepř a sůl, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 15 minut. |
3 | Petrželku omyjeme studenou vodou, necháme okapat a najemno ji nasekáme. |
4 | Dušené klobásy podáváme teplé, posypané nakrájenou petrželkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše a hlávkový salát.