Jednoduchý recept

Smažená polenta s rozmarýnem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50646
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

50 g Mouka kukuřičná
100 ml Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
400 g Polenta
20 g Rozmarýn čerstvý
6 g Sůl mořská
80 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 025kJ
12% Sacharidy 43 g
6% Tuky 5 g
56% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 8 g

Smažená polenta s rozmarýnem postup přípravy receptu:

1

Do husté uvařené polenty přimícháme strouhaný parmezán, podle chuti osolíme a opepříme. Vychladlou polentu nakrájíme na kostky a posypeme troškou kukuřičné mouky. V pánvi rozehřejeme olej na 180°C, přisypeme kostky polenty a za občasného obracení smažíme asi 4 minuty. Nyní přidáme lístky rozmarýnu a smažíme ještě 20 vteřin. Polentu s rozmarýnem vyjmeme děrovanou lžící z oleje, položíme na papírový ubrousek, necháme okapat a ještě horkou podáváme jako pohoštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept