Smažená polenta s rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená polenta s rozmarýnem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50646 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
50 g | Mouka kukuřičná |
100 ml | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
400 g | Polenta |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
6 g | Sůl mořská |
80 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 138,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 13,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Polenta, Rozmarýn čerstvý, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená polenta s rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | Do husté uvařené polenty přimícháme strouhaný parmezán, podle chuti osolíme a opepříme. Vychladlou polentu nakrájíme na kostky a posypeme troškou kukuřičné mouky. V pánvi rozehřejeme olej na 180°C, přisypeme kostky polenty a za občasného obracení smažíme asi 4 minuty. Nyní přidáme lístky rozmarýnu a smažíme ještě 20 vteřin. Polentu s rozmarýnem vyjmeme děrovanou lžící z oleje, položíme na papírový ubrousek, necháme okapat a ještě horkou podáváme jako pohoštění. |