Jednoduchý recept

Chalupářský pivní špíz

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50648

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Kabanos
50 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
120 g Slanina vepřová
150 g Strouhanka
200 g Sýr Eidam uzený 45%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 804 kcal
Kilojoule 3 362kJ
9% Sacharidy 34 g
79% Tuky 59 g
27% Sodík 547 mg
68% Bílkoviny 38 g

Chalupářský pivní špíz postup přípravy receptu:

1

Kabanos a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu a uzený sýr na plátky.

2

V misce rozšleháme vajíčka s pivem.

3

Na grilovací jehlu střídavě napichujeme připravený kabanos, cibuli, slaninu a sýr. Vše na jehle k sobě těsně přimáčkneme, obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vajíčkách a nakonec ve strouhance.

4

Ve velké pánvi nebo ohnivzdorné míse, případně v pekáči, rozehřejeme olej a špízy na něm smažíme ze všech stran.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept