Chalupářský pivní špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chalupářský pivní špíz
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50648 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Kabanos |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
120 g | Slanina vepřová |
150 g | Strouhanka |
200 g | Sýr Eidam uzený 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 143,1mg |
Draslík | 175,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kabanos, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chalupářský pivní špíz postup přípravy receptu:
1 | Kabanos a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu a uzený sýr na plátky. |
2 | V misce rozšleháme vajíčka s pivem. |
3 | Na grilovací jehlu střídavě napichujeme připravený kabanos, cibuli, slaninu a sýr. Vše na jehle k sobě těsně přimáčkneme, obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vajíčkách a nakonec ve strouhance. |
4 | Ve velké pánvi nebo ohnivzdorné míse, případně v pekáči, rozehřejeme olej a špízy na něm smažíme ze všech stran. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.