Jednoduchý recept

Uzeninový pivní guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50650

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
3 ks Rajčata
400 g Salám měkký
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 776kJ
4% Sacharidy 13 g
42% Tuky 32 g
73% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 20 g

Uzeninový pivní guláš postup přípravy receptu:

1

Salám oloupeme a nakrájíme na kousky, slaninu rozkrájíme na kostičky. Cibule oloupeme, polovinu jedné nakrájíme na kolečka a zbylou nakrájíme najemno. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřince, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kousky. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na osminky.

2

V hrnci rozškvaříme nakrájenou slaninu, osmahneme na ní jemně nakrájenou cibuli, přimícháme sladkou mletou papriku a nakrájený salám a vše prudce opečeme. Směs v hrnci zaprášíme moukou, osmahneme ji, podlijeme pivem, opepříme a osolíme a necháme vařit. Pak přidáme kousky papriky a rajčat a vše dusíme pod pokličkou do měkka. V průběhu dušení podle potřeby přiléváme pivo nebo vodu.

3

Guláš na servírovacích talířích podáváme s kolečky cibule, vhodnou přílohou je pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept