Uzeninový pivní guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzeninový pivní guláš
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50650 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 ks | Rajčata |
400 g | Salám měkký |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 622,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Salám měkký, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzeninový pivní guláš postup přípravy receptu:
1 | Salám oloupeme a nakrájíme na kousky, slaninu rozkrájíme na kostičky. Cibule oloupeme, polovinu jedné nakrájíme na kolečka a zbylou nakrájíme najemno. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřince, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kousky. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na osminky. |
2 | V hrnci rozškvaříme nakrájenou slaninu, osmahneme na ní jemně nakrájenou cibuli, přimícháme sladkou mletou papriku a nakrájený salám a vše prudce opečeme. Směs v hrnci zaprášíme moukou, osmahneme ji, podlijeme pivem, opepříme a osolíme a necháme vařit. Pak přidáme kousky papriky a rajčat a vše dusíme pod pokličkou do měkka. V průběhu dušení podle potřeby přiléváme pivo nebo vodu. |
3 | Guláš na servírovacích talířích podáváme s kolečky cibule, vhodnou přílohou je pečivo. |