Italské těstoviny s česnekem a petrželí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské těstoviny s česnekem a petrželí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50653 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
55 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 ml | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Penne |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 16,5mg |
Draslík | 72,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské těstoviny s česnekem a petrželí postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny vaříme ve slané vodě po dobu 4 minut. Propláchneme je teplou vodou a necháme je oschnout a odložíme bokem na teplé místo. |
2 | Na pánvi necháme rozpustit máslo a osmahneme česnek. Těstoviny dáme na pánev a pečlivě je promícháme s česnekem, aby se chutě promíchali. Několik minut smažíme, za stálého míchání. |
3 | Vše zakápneme olivovým olejem, a sejmeme z ohně. Posypeme nasekanou petrželkou. Přidáme špetku soli a pepře, naaranžujeme nasekané bylinky a podáváme. |
Poznámka
1