Těstoviny s bazalkou a omáčkou z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s bazalkou a omáčkou z rajčat
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50656 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
45 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny konzumní |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 161,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 631,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s bazalkou a omáčkou z rajčat postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny povaříme ve slané vodě. Následně je scedíme, propláchneme v ohřáté vodě a odložíme bokem oschnout. |
2 | Na pánvi s olivovým olejem osmahneme česnek, rajčata a špetku soli a špetku pepře. Smažíme za občasného míchání 15 minut. Těstoviny umístíme na pánev, řádně zamícháme a stále mícháme. Vaříme ještě několik minut. Směs zasypeme nakrájenou bazalkou. Můžeme podávat. |