Kůzlečí v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kůzlečí v pivním těstíčku
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50657 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 g | Hřebíček |
1 kg | Kůzlečí maso |
3 g | Majoránka |
100 g | Mrkev kořen |
3 dl | Olej rostlinný |
7 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
3 g | Rozmarýn sušený |
10 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
1 dl | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Na těstíčko | |
---|---|
1 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
7 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 267,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Hřebíček, Majoránka, Olej rostlinný, Petržel kořen, Rozmarýn sušený, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kůzlečí maso, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kůzlečí v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Kůzlečí maso dáme do hrnce s vodou, zalijeme vínem, přidáme sůl, pepř, kořenovou zeleninu vcelku, bobkový list, cibuli, rozmarýn, tymián, majoránku, bazalku a hřebíček a pozvolna necháme vařit na mírném ohni asi hodinu, dokud maso není měkké. Uvařené maso necháme chladnout ve vývaru a zatím si připravíme těstíčko. V míse smícháme mouku, vejce, pivo, sůl a mléko a vymícháme hladké těsto. Vychladlé maso nakrájíme na menší kusy, které dokonale obalíme v těstíčku a osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. |