Špagety s piniovými semínky po Italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s piniovými semínky po Italsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50658 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Artyčoky |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
90 ml | Olej olivový |
15 ml | Olej slunečnicový |
115 g | Oříšky piniové |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
350 g | Špagety |
0,5 kávová lžička | Sůl |
55 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 14,4mg |
Draslík | 649,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s piniovými semínky po Italsku postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny povaříme ve slané vodě s trochou slunečnicového oleje cca 10 minut. Přecedíme a odložíme na teplé místo. |
2 | Na pánvi rozpálíme olivový olej, osmahneme na něm česnek a cibuli. Smažíme cca 5 minut za občasného míchání. |
3 | Zasypeme petrželkou, piniovými semínky a artyčoky. Smažíme dalších 5 minut. Smícháme s těstovinami a za občasného míchání ohříváme. Přidáme špetku soli a pepře. Přidáme nastrouhaný čedar a ihned podáváme. |