Dršťky v jablečném moštu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dršťky v jablečném moštu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50659 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
800 g | Dršťky vařené |
2 dl | Hovězí vývar základní |
20 g | Kmín drcený |
150 g | Kompot jablečný |
40 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mošt jablečný |
7 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 260,8mg |
Draslík | 249,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 90,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Dršťky vařené, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Kompot jablečný, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mošt jablečný, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dršťky v jablečném moštu postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném másle necháme zpěnit nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené předavřené dršťky a 5 minut podusíme. Zalijeme moštem a vývarem, osolíme, okořeníme a zakryté zvolna dusíme 30 minut. |
2 | Odstavené dochutíme citronovou šťávou a podáváme obložené plátky kompotovaného jablka. |
Poznámka
1