Jednoduchý recept

Dršťky ve vinné omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50660
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
750 g Dršťky vařené
4 g Pepř černý mletý
20 g Sádlo škvařené
100 g Slanina vepřová
8 g Sůl
Na omáčku
1 dl Hovězí vývar základní
30 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Muškátový oříšek
1 dl Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 092kJ
4% Sacharidy 15 g
46% Tuky 34 g
83% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 27 g

Dršťky ve vinné omáčce postup přípravy receptu:

1

Na velké pánvi na lžíci sádla osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Na výpek vložíme nakrájenou cibuli a zesklovatíme. Přidáme vařené dršťky nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme a 15 minut dusíme.

2

V rendlíku zatím připravíme vinnou omáčku. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a smetanou a povaříme. Osolíme, zalijeme bílým vínem a dochutíme muškátovým oříškem. Omáčkou zalijeme hotové dršťky a podáváme.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept