Dragounské zabíjačkové zelí s pálenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dragounské zabíjačkové zelí s pálenkou
Dragounské zabíjačkové zelí s pálenkou
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50662 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
6 ks | Jalovec |
5 dl | Masový vývar |
1,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1,2 dl | Slivovice |
1 polévková lžíce | Sůl |
1,4 kg | Vepřová kýta |
2 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 162,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 284,8mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 132,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová kýta, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Masový vývar, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dragounské zabíjačkové zelí s pálenkou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme vepřové maso bez kosti a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očistíme cibule a drobně je pokrájíme. |
2 | V hrnci rozpálíme sádlo a cibuli zpěníme. Přimícháme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přidáme maso, sůl, pepř, celý jalovec, znovu promícháme a krátce, asi 1-2 minuty smažíme. Přilijeme vývar a pod poklicí dusíme 60 minut. |
3 | Poté doložíme k masu 2 kg kysaného zelí, promícháme a dusíme dalších 30 minut. |
4 | Mezitím očistíme a utřeme se solí 8-10 stroužků česneku, přimícháme do zelí, přidáme 1 dl pálenky (např. slivovice, jalovice), promícháme, případně dochutíme solí a podáváme. |
Poznámka
K dragounskému zelí podáváme chléb.