Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50663

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
3 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kudrnka
0,5 polévková lžíce Sůl
1,4 kg Telecí kýta
2 l Voda pitná
2 ks Česnek
Na obalení a smažení
1,5 dl Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
6 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
Na ozdobu
5 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
5 ks Rajčata
200 g Salát ledový
100 ks Ředkev bílá
10 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 235kJ
20% Sacharidy 73 g
25% Tuky 19 g
258% Sodík 5 g
148% Bílkoviny 83 g

Telecí ze Strážného postup přípravy receptu:

1

Z telecí nohy špalíček masa (1.4 kg) odblaníme, omyjeme a vložíme do vody se solí vařit. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel. Oloupeme cibule, česnek a vše přidáme k masu. Vaříme doměkka asi 60 minut.

2

Očistíme a omyjeme bílé ředkvičky (pálivé), červené ředkvičky, listy salátu, rajčata a petržel kudrnku.

3

Celý uvařený špalíček masa posypeme silně pepřem 4 barev, osolíme, obalíme v rozšlehaných bílcích a strouhance. Ve velké pánvi rozehřejeme na správnou teplotu olej a maso osmažíme z každé strany dozlatova.

4

Usmažené maso položíme na velkou mísu, ozdobíme pokrájenými sladkokyselými okurkami, bílými a červenými ředkvičkami, rajčaty, petrželkou, listy salátu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept