Telecí ze Strážného - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ze Strážného
Telecí ze Strážného
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50663 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
2 ks | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kudrnka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1,4 kg | Telecí kýta |
2 l | Voda pitná |
Na obalení a smažení | |
---|---|
1,5 dl | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na ozdobu | |
5 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
5 ks | Rajčata |
100 ks | Ředkev bílá |
10 ks | Ředkvička |
200 g | Salát ledový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 218,4mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 67g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 499,8mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Sůl, Telecí kýta, Voda pitná, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Okurky nakládané, Rajčata, Ředkev bílá, Ředkvička, Salát ledový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Pepř 4 barev, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí ze Strážného postup přípravy receptu:
1 | Z telecí nohy špalíček masa (1.4 kg) odblaníme, omyjeme a vložíme do vody se solí vařit. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel. Oloupeme cibule, česnek a vše přidáme k masu. Vaříme doměkka asi 60 minut. |
2 | Očistíme a omyjeme bílé ředkvičky (pálivé), červené ředkvičky, listy salátu, rajčata a petržel kudrnku. |
3 | Celý uvařený špalíček masa posypeme silně pepřem 4 barev, osolíme, obalíme v rozšlehaných bílcích a strouhance. Ve velké pánvi rozehřejeme na správnou teplotu olej a maso osmažíme z každé strany dozlatova. |
4 | Usmažené maso položíme na velkou mísu, ozdobíme pokrájenými sladkokyselými okurkami, bílými a červenými ředkvičkami, rajčaty, petrželkou, listy salátu a podáváme. |