Párky v omáčce z piva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Párky v omáčce z piva
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50664 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Párky jemné |
3 ks | Pepř černý celý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 74,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Párky jemné, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Párky v omáčce z piva postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnku rozmícháme ve vodě Solamyl. Párky nakrájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky, každý na obou stranách rozřízneme do kříže a po délce několikrát šikmo nařízneme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm připravené kousky párků. Pak je vyjmeme a necháme v teple - například zabalené v alobalu v mírně vyhřáté troubě. |
3 | Do oleje přilijeme pivo, přisypeme nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list a celý pepř, osolíme, promícháme a necháme chvíli vařit. Pak bobkový list a kuličky pepře vyjmeme, omáčku zahustíme Solamylem a ještě krátce povaříme. Opečené párky rozdělíme na talíře, přelijeme je horkou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou je chléb. |