Pivní guláš z vepřového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní guláš z vepřového masa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50665 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 136,8mg |
Draslík | 526,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 45,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní guláš z vepřového masa postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Oloupaný česnek prolisujeme. |
2 | Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. |
3 | V hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Pak přidáme kousky masa a orestujeme je. Směs okořeníme, opepříme a osolíme, přilijeme pivo, promícháme a maso dusíme do měkka. |
4 | V malém hrnku si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku. |
5 | Měkké maso podlijeme vodou a guláš zahustíme jíškou. Pak do něj ještě přimícháme prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a solí a krátce ho povaříme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.