Recept

Majoránkové telecí hrudí na víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50667
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Celer bulvový
3 dl Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
0,5 polévková lžíce Sůl
900 g Telecí hruď
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2,5 dl Víno bílé
2 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 881kJ
2% Sacharidy 8 g
124% Tuky 93 g
32% Sodík 635 mg
79% Bílkoviny 45 g

Majoránkové telecí hrudí na víně postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme malou mrkev, kousek celeru a petržele. Zeleninu nakrájíme na velmi tenké nudličky. Telecí maso odblaníme, omyjeme pod horkou vodou a osušíme. Maso nakrájíme na kousky větší, než je velikost sousta. V hrnci si rozehřejeme na správnou teplotu máslo s olejem, maso poprášíme hladkou moukou a zprudka ho orestujeme z každé strany dozlatova. Přidáme pokrájenou zeleninu, promícháme a přilijeme horký vývar. Ještě přidáme sůl, pepř, zázvor a pod poklicí maso dusíme doměkka přibližně 45-60 minut.

2

Mezitím si ve 2,5 dl suchého bílého vína rozšleháme žloutky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku.

3

Měkké maso vyjmeme, do šťávy přimícháme sušenou, hodně rozmělněnou majoránku, jíšku a necháme přejít varem. Za stálého míchání přilijeme bílé víno se žloutky, vrátíme maso, necháme přejít varem, dochutíme případně solí a odstavíme z plotny. Maso necháme ve šťávě asi 5-7 minut a servírujeme.

Poznámka

K masu na majoránce podáváme podle chuti rakouský, nebo jiný kynutý žemlový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept